Каратеки от Добрич с медали от Световното по карате

19:32, 02 май 17 / Спорт 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три деца от Добрич участваха в Осмото Световно първенство по Шотокан карате във Варна, като се състезаваха от името на КК “Никон България“.

Даниел Минчев стана вицесветовен шампион в дисциплината „Шобу ипон кумите“ при 10-11-годишните момчета +42 кг. Даниел успя да се качи и втори път на стълбичката за бронзово отличие в дисциплината “WKF Кумите“ в същата възрастова група.

Искрен Илиев стигна до 5-ата позиция при 8-9-годишните момчета до 35 кг в дисциплината “WKF Кумите“.  Кристиян Стоянов остана 7-и в същата дисциплина и възрастова група, но в категория до 40 кг.

„Това, което направиха децата е повече от геройство. Искрен и Кристиян имат по 2-3 състезания зад гърба си и не повече от година тренировки, успяха да се съхранят психически и да покажат най-доброто, което могат към момента. Даниел е ново попълнение в редиците ни, но има опит като състезател. При него имаше лек дисбаланс от смяната на клуба, на треньора, на обкръжаващата го среда, но най-важното е, че успях да спечеля доверието му и той започна да чува наставленията по време на битките си. През месец май правим лека почивка с цел възстановяване и от юни сме пак на пълни обороти. Предстоят състезания в Перник, Каварна, Кранево и още едно Световно първенство в Умаг, Хърватска“, сподели Стоян Димов – председател на спортен клуб „Вълк“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама