29 сгради в София очакват да бъдат съборени от общината

11:19, 28 май 17 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Списък с 29 опасни сгради в Столична община трябва да бъдат съборени. Това обяви директорът на "Контрол по строителството" в общината арх. Влади Калинов. Собствениците на тези имоти не са изпълнили предписанията на местната администрация и затова общината трябва да ги събори.

"Парите, които ще даде общината, след това ще бъдат взети от осбстевниците", обяви арх. Калинов пред Нова телевизия. 

За пореден път той коментира опасните сгради и балкони в София, които често са причини за злаполуки, а поняга и за смъртни случаи.

 В края на миналата седмица жена падна от балкона на третия етаж. Жената вече е напуснала болницата по собствено желание след инцидента. "Беше страшно", разказа тя. Виновни за случая обаче няма.  Жената е излязла да простира, когато подът под краката й се е срутил. Линейката пристига на мястото за 9 минути, а пострадалата е закарана в ИСУЛ с множество травми, но без опасност за живота. Терасата се намира към вътрешния двор на сградата, която е доста стара. 

Откъртено е голямо парче, вижда се и стърчаща арматура. Пострадалата живеела в апартамента заедно със съпруга и майка си. Представител на общината в района каза, че не са знаели изобщо за тази тераса. 

Този случай стана повод отново арх. Влади Калинов да припомни, че всяка сграда трябва да има технически паспорт. Това се говори вече 11 години, но все още няма резултат. За първи път за технически паспорти на сградите в Столична община се заговори през септември 2006 г., когато на ул. Алабин 39 рухна сграда, която уби две млади жени- Деница и П етрина. От тогава общинари дъвчат едно и също и нищо не се предприема.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама