Четири случая на сексуално насилие над деца има в област Добрич

11:40, 28 май 17 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Координационния механизъм за деца в риск от насилие за миналата година сочи, че два от сигналите в област Добрич са подадени на телефон 116 111, пет са от полицията, два от родители, два от самите деца, а четири – от други лица. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане” Ирена Баирова.

При шест от случаите става въпрос за физическо насилие, четири са за сексуално, а три - за психическо малтретиране.

Най-често жертвите са на възраст между 12 и 16 години.

Статистиката на социалните сочи, че насилието е предимно в семейството. Има и два случая в училище, а един е свързан с трафик в чужбина.

Три деца са станали жертва на свои връстници. Две са малтретирани от бащите си, а едно от майка си. Роднини или познати са насилвали други две деца.

През миналата година са свикани 16 пъти екипите по координационния механизъм, каза Ирена Баирова. Тя подчерта, че в област Добрич работят пет такива екипа.

През първите три месеца на годината социалните са работили по 12 случая за насилие над деца. Това са случаи, по които се е работело през тримесечието, като някои са от предходната година, посочи Баирова.
През първите три месеца на 2017 година отделите за закрила на детето  в областта са направили 868 консултации и са извършили 1063 посещения в домовете. Всички институции, които имат отношение към закрилата на децата работят като екип, каза още Баирова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама