Млада художничка откри първата си самостоятелна изложба в Търговище

11:42, 21 юни 17 / Култура 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първа самостоятелна изложба, носеща име „За България с любов” откри в Младежки дом в Търговище Йорданка Петрова.

 Младата художничка рисува в Клуб „Батик” вече 8 години. По думите на своя с ръководител Славка Георгиева, тя е търпелива, упорита и целеустремена, а тематиката, свързана с представяне на българската история, българските ценности и тяхното съхранение винаги е била важна за нея. Йорданка има много награди от конкурси, свързани с българския фолклор и народност.

„Дани е един от най-активните членове на нашето ателие. Внимателна, любопитна и търпелива беше още като дете в трети клас и продължава да е такава през всичките тези години. Сега, когато е голяма, забелязвам колко е целеустремена, колко е мотивирана, ясно поставя пред себе си своите цели и това изключително ме радва. Тя избра много патриотична тематика за своята изложба, трудна за изпълнение в техниката батик. Рисуването на портрети е сложна работа, особено когато се правят портрети на известни, характерни исторически личности, техниката батик още повече усложнява нещата, но Дани се справи прекрасно.”, сподели по време на откриването на изложбата ръководителят на клуб "Батик" Славка Георгиева.

 

„Мило момиче искам да те поздравя с твоята първа самостоятелна изложба и да ти пожелая тя да бъде началото на много осъществени твои желания и проекти. Нека светът пред теб да бъде като тези цветя - пъстър, шарен, изпълнен с много емоции, защото ти го заслужаваш.”, пожела на талантливата художничка директорът на Младежкия дом Даниела Марчева.

 

"Защо България? От самото начало знаех,  че това ще е темата, защото обичам страната си, обичам рода си! Искам да споделя, че творбата в средата символизира българския трибагреник – гълъбът и бялото символизират чистотата, зеленото – красотата на българската природа, а червеното е признателност към хората, пожертвали живота си за свободата на България. Обичайте страната си, уважавайте предците си и нека направим заедно България малко по-добра!”, се обърна към присъстващите самата Йорданка Петрова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама