Образователни медиатори започнаха работа с деца и родители по проект в Шумен и в село Ивански

11:03, 27 юни 17 25 821 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Образователни медиатори започнаха работа с деца и родители в Шумен и в село Ивански

Двама образователни медиатори са назначени по проекта „Взаимодействието с общността - фактор за по-добро бъдеще и успешна интеграция“на Община Шумен, който се изпълнява в рамките на Програма ЗОВ.

Да привлекат и задържат децата и учениците в детската градина и училище, да работят с родители за редовно посещение на децата им в учебните заведения, както и редовното плащане на такси са част от ангажиментите на медиаторите.  И още да сформират нова група в Детска градина „Пролетна дъга” - Шумен, да участват в „Училище за родители”, да подпомагат процеса на адаптация на бъдещите първокласници и усвояване на говорим български език от деца, които не са посещавали редовно подготвителна група в детската градина.

Специалистите са преминали специализирано обучение, проведено от преподаватели в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски” . Обучителната програма включва компютърна грамотност, педагогическо взаимодействие, комуникативни умения, практическа работа на терен и др.

Медиаторите от Шумен и с.Ивански ще подпомагат също така общуването и взаимодействието на хората от уязвимите групи с институциите в населените места.

Проектът на Община Шумен за социалното включване на роми и други уязвими групи „Взаимодействието с общността - фактор за по-добро бъдеще и успешна интеграция“ е фокусиран върху трите квартала на Шумен „Млада гвардия”, „Еверест” и „Витоша”, както и в село Ивански, където има компактно ромско население.

Дейностите в проекта са насочени към образование и здравеопазване, основни проблеми в интеграцията на ромите и другите уязвими групи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама