В Добрич е подредена изложба „Деца, изкуството и спорт срещу дрогата”

11:17, 27 юни 17 / Култура 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложба „Деца, изкуство и спорт срещу дрогата”, посветена на Международния ден за борба със злоупотребата и трафика на наркотици, бе открита във фоайето на Общинския младежки център „Захари Стоянов” в Добрич. В нея участват 46 деца на възраст от 8 до 18 години от ОУ „Стефан Караджа”, СУ „Димитър Талев”, СУ „Св. Климент Охридски”, ЕГ „Гео Милев”, Център за обществена подкрепа -1 и 2 и Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждане. От всички 46 рисунки, 20 творби са изложени в експозицията, съобщиха от Община Добрич.

Събитието е организирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община град Добрич, която дълги години традиционно отбелязва този ден с изложба. За трета поредна година инициативата се реализира в партньорство с програма „Синди” и Превантивно – информационния център към Община град Добрич, които предоставиха информационни брошури във връзка с мероприятието.

Целта на изложбата е да ангажира децата със социалния проблем наркомания и да осигури информация за въздействието върху човешкия организъм, физическите и личностните увреждания до които водят наркотиците.

Творбите на децата са изпълнени със смесени техники- акварел и темперни бои, колажи и дигитална графика. Чрез тях децата изразяват своята творческа позиция за проблемите на наркоманите, както и какъв би бил живота, без тяхната употреба.

Всички автори на творбите, включени в изложбата, получиха грамоти за активно участие от зам. – кмета на Община град Добрич- д-р Емилия Баева, а най- добрите шест рисунки -индивидуални награди осигурени от програма „Синди”.

В същия ден след обед се проведе и волейболен турнир с децата от Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждане – 1,2 и 3, който се състоя в двора на социалните заведения. Основната цел на инициативата е да даде алтернатива за правилното психическо и физическо развитие на подрастващите и да изтъкне предимствата на спорта пред пагубното влияние на наркотиците.

 В края на турнира децата от центровете получиха от Местната комисия групови награди за своето участие.

       

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама