Конна полиция сред туристите в Албена

13:49, 27 юни 17 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За втора година за сигурността на туристите в Албена ще се грижат и конни полицаи, съобщи Румен Петков - ръководител сектор „Сигурност" в Албена.

През миналата година двете двойки патрули бяха истинска атракция сред гостите на курорта, които не пропускаха да ги снимат за спомен. Расовите жребци пък всяваха страхопочитание и респект. Полицаите – две жени и двама мъже, обикаляха навсякъде из курорта – по търговската улица, пешеходните зони и плажната ивица.

Петков сподели, че се работи по подобряване системата за контрол за достъп в комплекса и е в процес изграждането на видео наблюдение в определени точки в Албена.

От 23 юни започнаха съвместните патрули с колеги пътни полицаи от Румъния, които ще продължат до септември, съобщи началникът на „КАТ Пътна полиция” – Добрич, Жулиян Минев. От 1 юли до 31 август ще има съвместни българо-румънски патрули в Албена и Балчик. Тази година е осма поред, когато се организират подобни съвместни мисии, а дейността на румънските полицаи високо се оценява от румънските туристи в българските курорти. Румънските полицаи владеят добре български език и поне още един чужд език.

Ще има командировани служители и от вътрешността на страната. Минев посочи също, че през лятото се осъществява засилен контрол за спазване на скоростта, употребата на алкохол и наркотици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама