Пловдивски абитуриенти участват за първи път в празника „Алени платна“ в Санкт Петербург

16:06, 27 юни 17 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вследствие на засиленото сътрудничество между Областна администрация-Пловдив и Правителството на Санкт Петербург за първи път трима от най-добрите пловдивски абитуриенти на випуск 2017 бяха на официална визита в Санкт Петербург по покана към областния управител на област Пловдив по повод празника на петербургските випускници "Алени платна".  Светлана Нанкова от ПХГ "Св. Св. Кирил и Методий" - Пловдив, Александър Каргалиев от ЕГ "Пловдив" и Валентина Ликова от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Пловдив, бяха достойният избор на ръководствата на училищата си за участие в международното събитие от 22 до 25 юни, което е популярно в цял свят и се провежда в най-дългата бяла нощ в северната столица на Русия.

Кулминацията на официалното посещение беше участието на пловдивските випускници в празника "Алени платна", възникнал по името и съдържанието на повестта "Алени платна" от Александър Грин, който се провежда за 13-и път в Санкт Петербург. След официалното приветствие на губернатора на Санкт Петербург - Георгий Полтавченко, започна специално подготвената богата двучасова концертна програма от танцьори, акробати и известни руски групи, като нашите абитуриенти заедно празнуваха на Дворцовия площад сред 100 000 руски випускници.

Точно в 00,40 часа, в най-тъмната част на най-дългата бяла нощ, всички се отправиха към бреговете на Нева, за да посрещнат кораба с алени платна, който символизира надеждата, младостта и мечтите. Плаващата бригантина в червени багри се посрещна от хилядите млади хора след пищен пиротехнически спектакъл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама