Столичани да приготвят сериозна сума за паркинги по Черноморието

08:38, 29 юни 17 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започват двата месеца на масово преселение на столичани по Черноморието. Те обаче сериозно трябва да помислят къде ще паркират автомобилите си. Има хотели, които предлагат безплатен паркинг, но... до запълване на капацитета. След това започва дебнене и най-често при завръщане от разходка мястото вече е заето. А и броят на тези хотели видимо намалява.

Цените на платените паркинги се движат между 10 и 12 лв. на денонощие. В големите затворени комплекси след входната такса, която е около 10 лв, все по-често хотелите слагат допълнителни бариери и влизането и престоя пред тях се таксуват втори път. Апаратът започва да цъка на денонощие. А това вече си е сериозен разход за една 10-дневна почивка.

Трудно може да се намери голям курорт, където един час на паркинга таксата да е по-малка от 3 лв. В по-малките селища може да стигнат и 1,50 лв. за синята зона. Не са редки случаите, когато не се получава никакъв документ за таксуване. Не случайно откритото данъчно наблюдение през миналата година в Слънчев бряг показва, че повечето паркинги веднага увеличават с 1200% оборота си. Има парадоксални случаи - при запълнена 80% леглова база, паркингите да отчитат по 20-30 лв. на ден.

Разбира се тегобите – морални и финансови, не трогват „паяците“, които дебнат зорко. А провинилите се ще трябва да се бръкнат за различни суми в различните курортни селища. Но поне едно 30 до 50 лв. е хубаво да приготви изтормозеният летовник. А ако е късметлия, ще се размине само със скоби, които струват поне на половината от репатрирането.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама