Найден Зеленогорски: От комисиите за НДК и самолетите няма да излезе нищо

12:00, 29 юни 17 / Политика 25 560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Скандалите и с НДК, и със самолетите, са плод на една болест - липсата на прозрачност в управлението, категоричен е Найден Зеленогорски, цитиран от пресофиса от „Движение България на гражданите“. Според него, мирише на корупция, няма реформа на съдебната система, няма антикорупционен закон, а комисиите ще свършат същата работа като тези за Белене и КТБ.

По думите му, сегашният парламент произвеждал само скандали и вместо сериозни теми като председателството на ЕС, депутатите се занимавали кой да смени плочките пред НДК и кой да подписва договорите за ремонтите.

Борбата с корупцията не може да се отлага повече, категоричен е Зеленогорски. Той обаче е сигурен, че един закон сам по себе си не може да свърши никаква работа, ако бъде бламиран. Има приет закон на първо четене, който не се ползва, а се обсъждали две страници документ. 

Няма воля за справяне с проблема, смята бившият депутат. На него така и не може да му стане ясно на какви критерии отговарят предложените в НС кандидати за ВСС. И се надява да не се повтори картинката при разпределението на политическата квота във ВСС – на мен толкова, на теб – толкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама