Автобусите с фенове на "Ботев" (Пловдив) са отпътували от Крива паланка

13:07, 29 юни 17 / Спорт 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автобусите с фенове на „Ботев” (Пловдив) са отпътували от Крива паланка към Тирана с полицейски ескорт, съобщиха от Министерството на външните работи.

След бързата реакция на посолството на Република България в Скопие е постигнато съгласие с органите на реда в град Крива паланка да бъде съставен акт за административно нарушение и налагане на минимална глоба в размер на 200 евро само на ръководителя на групата, а автобусите да бъдат ескортирани от полицейския патрул до границата, за да продължат пътуването си.

По данни наполицията на Република Македония три автобуса с фенове на „Ботев” (Пловдив), пътуващи за Албания през територията на Република Македония, спират към 3 ч през нощта за почивка на магистралата Скопие-Тирана на определени за това места. Четирима от феновете със спрей изрисуват графити върху сградите за почивка. При молба от органите на реда да бъдат санкционирани за хулиганската си постъпка, българските граждани отказват.

Българският консул Венцислав Цветанов през цялото времее бил на място в полицейското управление в Крива паланка. Той е предупредил и властите на пропускателния пункт на границата между Република Македония и Албания, албанската полиция и българското посолство в Тирана за оказване на пълно съдействие на групата с футболни запалянковци.

В Крива паланка е останал само ръководителят на групата Иван Вълчев, който след произнасянето на дежурния съдия ще настигне с кола на посолството автобусите с фенове.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама