ДНК представя танцов спектакъл, изпълнен с въпросителни

14:36, 29 юни 17 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спектакълът „Невъзможност в най-чист вид/Фрагменти в движение“ ще бъде представен на 1-ви юли от 19:30 чака в ДНК- пространство за съвременен танц и пърформанс, съобщават организаторите. Събитието е част от второто издание на фестивала „Етюди и приятели“, който се осъществява с подкрепа на Министерство на културата.

„Без кофраж! Къде съм? Кога съм? В кого съм? Защо съм? Си. Бъди. Ти си... Бди! Не спи. Умри. Позирай. Изплюй! Ругай! Прозирай! Отключи! Породи!! Създай себе си - годен за поглъщане... Потребен.“ - са само част от въпросите и отговорите, които създателите на спектакъла ни предлагат не като предопределен, а единствено като възможен път, по който мисълта ни да поеме.

Танцовото представление е замислено като проект, изследващ невъзможността като форма на надежда, копнеж, желание и същевременно като слабост, уязвимост, деструктивност, безсилие, неосъществимост.

В него фрагментите съществуват в безвремие, в непрекъснато усещане за дежа вю. Телата на танцьорите се свързват в конструкции, търсят идентичност, изграждат перспективи и рисуват пространството.

Може да се убедите във всичко това, ако отделите съботната си вечер за едно вълнуващо пътуване към самия себе си чрез изкуството на танца. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама