Петият в света по тенис на маса идва на турнира в Панагюрище

15:23, 29 юни 17 / Спорт 25 510 Шрифт:
Автор:

Димитрий Овчаров, №5 в световната ранглиста, е направил заявка да участва на Seamaster ITTF Word Tour Asarel Bulgaria Open – 15-20 август т.г. в Панагюрище, съобщават от Българската федерация по тенис на маса (БФТМ). Само преди дни натурализираният германец поднесе супер изненадата и спечели Откритото първенство на Китай, което е един от 6-те турнира в ITTF World Tour Platinum. В Чънду участваха и тримата китайци Ма, Фен и Ху, които заемат първите три места в световната топлиста.

Да участва в надпреварата в Панагюрище, която е с награден фонд 130 000 американски долара, заявка е направил и силният нигериец Куадри Аруна - №35 в света (на снимката). Участието на двамата рязко покачва нивото на състезанието, като се знае, че Япония, а и от някои от европейските държави интересът към българския турнир е сериозен.

От 2-и до 7-и юли т.г. най-силните тенисисти ще участват в ITTF World Tour Platinum в Брисбън (Австралия), след което керванът с малката топка ще се пренесе в Европа и първият турнир е панагюрския. След надпреварата в чешкия Оломуц (22-27 август) и в австрийския Линц (19-24 септември) ще бъдат излъчени от 12-те турнира най-добрите 16 при мъжете и жените, които ще определят супершампионите.

Все още не са определени българските участници, но се знае, че те ще бъдат по четири сред мъжете, жените, юношите и девойките. Извън националните отбори по традиция организаторите имат право да допуснат до участие срещу заплащане и други представители на домакините. Това ще стане на преференциални цени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама