Преместиха от ареста в затвора задържания за убийство руснак, той изпаднал в шок

15:37, 29 юни 17 25 892 Шрифт:
Автор:

40-годишният руснак Митрадевананда Свами, който бе задържанна 2 юни тази година за срок от 40 дни по искане на Окръжната прокуратура, е преместен от ареста в затвора. Това стана ясно днес по време на съдебното заседание. Свами обжалва мярката си „задържане под стража“ пред Апелативния съд в Бургас, като поиска по-лека такава.

„И до този момент съм в шок. Вечерта ми казаха да си събера вещите и ме преместиха в килия със строг режим“ – каза Свами. Той коментира, че не може да се върне в Русия, понеже има политическо преследване спрямо него и могат да го убият.

Адвокатът му също пледира за по-лека мярка. Той посочи, че клиентът му е настанен неправомерно в затвора в килия с български гражданин, след като чужденците следва да се настаняват отделно. За Свами това се явявало нечовешко. Влияела му и липсата на въздух.

Държавното обвинение от своя страна поиска да се потвърди определението на Окръжния съд и Свами да бъде оставен под стража.

След като изслуша становищата на всички страни, Апелативният съд върна в ареста Митрадевананда Свами. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама