Натурални алтернативи на конвенционалните токсични шампоани

06:45, 29 юни 18 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всеки от нас иска да е красив и да е привлекателен за себе си, смейството и околните. Маркетинговата индустрия на козметичните комапании непрекъснато ни убеждават, че имаме нужда от все по-нов и нов продукт за да сме красиви. Истината обаче е съвсем друга. По-голямата част от всички тези продукти, които ни налагат като необходими в ежедневието са изпълнени с токсични химикали, които нанасят огромна вреда на здравето ни и природата. Едни от тези продукти са козметиката за коса. Разбира се косата на жената е един от най-важните аксесоари и поводи за самочувствие, но има натурални методи, които ще я поддържат здрава, чиста и красива без да вредят на здравето ви и на природата.

Ето кои са те.

Сапунени ядки

Дори хора, които са опитали различни естествени шампоани - алтернативи на конвенционалните продукти, не са открили такива, от които са доволни, но за сапунените ядки често казват, че са идеални. Можете лесно да ги използвате, за да направите алтернатива на популярните марки шампоани, изпълнени с токсична химия по следния начин:

5 сапунени ядки

Малка торбичка от муселин

5 капки лавандулово етерично масло

Варете сапунените ядки в малката муселинена торбичка, като я поставите в 2 чаши вряла вода. Намалете топлината и оставете да ври за около 20 минути. Добавете още една чаша вода и петте капки лавандулово етерично масло. Оставете на котлона за още 10 минути, след което махнете от котлона. Извадете торбата, докато започне да се получава пенеста течност; Изплакнете с хладка вода и го изцедете отново в съда. За да използвате, масажирайте малко количество в косата си и го оставете да подейства за 5 минути. Изплакнете добре. Шампоанът може да се съхранява в стъклен буркан в хладилника, докато не го използвате отново.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет от дълго време се използва за измиване на косата, което помага да се премахне излишното натрупване на минерални отлагания от косата и скалпа. Лесно е да го направите, като всичко, което трябва да направите, е да комбинирате чаша вода с четвърт чаша ябълков оцет. Когато сте в банята, намокрете косата си и след това изсипете сместа над главата си, като внимавате да не попада в очите ви. Изплакнете косата с вода както обикновено. Косата ви ще изглежда много по-блестяща и мека.

Следва продължение

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама