Дол поздрави Борисов и ГЕРБ с декларация

12:38, 26 ное 17 / Политика 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Европейската народна партия Джоузеф Дол поздрави ГЕРБ и лидера на партията с обръщение, изчетено от сцената на конгреса на партията. Ето какво гласи писмото на Дол:

Уважаеми г-н председател,
Уважаеми г-жи и г-да заместник-председатели,
Уважаеми г-жи и г-да министри,
Уважаеми г-жи и г-да народни представители,
Уважаеми г-жи и г-да кметове и общински съветници, 
Уважаеми членове и симпатизанти на ГЕРБ,
Скъпи Бойко,
 
За мен е чест и истинско удоволствие да те поздравя за поредното преизбиране като председател на партия ГЕРБ, за което нямам никакво съмнение, че ще се случи днес.
С трите мандата като премиер за по-малко от десетилетие, ти се превърна в безспорно най-успешния съвременен български политик, а ГЕРБ се утвърди като най-значимата политическа сила не само в дясно-центристкото пространство, но и като цяло в България. През този период икономиката на страната ви нарасна значително, инфраструктурата бе видимо обновена и качеството на живот на българите се подобри чувствително.
Същевременно ГЕРБ не изневери в нито един момент на ценностите на европейската десница. Кризите за Европа идваха и си отиваха, но като лидер, ти не допусна нито залитането към национал-популизма, нито подхлъзването по левичарските призиви за лудо харчене, водещо до дългови спирали.
Приятелю, знам колко трудно ти е в личен план да защитаваш тази балансирана позиция вече толкова дълго време.
За Европейската народна партия е истинско богатство, че имаме толкова силен лидер в своите редици. С твоя авторитет, мъдрост и диалогичност, ти внасяш спокойствие в целия Югоизточен регион на Европа. Благодарение на твоята визия и активната роля за европейската перспектива пред Западните Балкани, трайният мир в района изглежда по-възможен от когато и да било.
Затова те моля да продължаваш напред по същия път и със същото темпо. Обединена Европа има нужда от теб и ще продължаваме да разчитаме на теб като безспорен лидер, утвърден демократ и значим фактор за стабилността на Балканския полуостров.
Бъди здрав, ЕНП е с теб!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама