Заместник-министър Георг Георгиев връчи награда ,,Студент на годината за 2017’’

19:00, 23 дек 17 25 705 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев връчи през седмицата наградата „Студент на годината” в категория ,,чуждестранен студент’’в Голяма сцена на Народен театър „Иван Вазов“. Призът получи Катерина Льончева от гр. Струмица, Република Македония, студент в Медицински университет в София.

В речта си заместник-министър Георгиев изрази подкрепа към студентите, избрали да останат и да се образоват в България. ,,Няма друго място в света, което заслужава повече вашия капацитет, знания и умения от собствената ви Родина’’, заяви Георг Георгиев. Той допълни, че Министерството на външните работи е готово да предоставя възможности за реализация на студентите, желаещи да инвестират в себе си в името на държавните интереси.

Заместник-министър Георгиев изрази задоволство от факта, че чуждестранни студенти са избрали да продължат своето образование в  България. „Именно затова трябва да бъдем по-пестеливи в критиките си към българската образователна система и категорията, в която връчвам наградата, е доказателство за това”, заяви Георг Георгиев.

В тържествената церемония участваха още председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, столичният кмет Йорданка Фандъкова, министърът на образованието и науката  Красимир Вълчев , председателят на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова, народни представители, заместник-министри .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама