КЗП: Празничните оферти за телефони и мобилни услуги крият уловки

15:57, 21 дек 17 25 721 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Празничните оферти за покупка на мобилни телефони и услуги могат да крият уловки, предупредиха от Комисията за защита на потребителите (КЗП).


Търговците използват момента на празничната еуфория и че хората са отделили по-големи средства и опитват да пробутват договори, които могат да ги обвържат за много дълъг срок с услуги, за които те дори не са и подозирали и въобще не им трябват”, предупреди председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

Неговият съвет е хората да прочетат внимателно договорите, преди да ги подпишат. „Трябва да сте абсолютно наясно точно какво ще плащате, колко време ще го плащате и какъв е начинът да се откажете”, обясни председателят.

При покупката на хранителни стоки за празничната трапеза трябва да се внимава със срока на годност на продуктите, особено по-скъпите или предлаганите в пакет.

По време на празници възниква и въпросът за възможността за връщане или замяна на подаръци, които не са харесани от тези, за които са били предназначени. Връщане е възможно в 14-дневен срок от закупуването на стоката. Необходимо е обаче да се пази касовата бележка, припомнят още от КЗП.
 

По време на празниците ще има дежурни екипи и при проблеми гражданите могат да се обръщат към институцията за консултации и помощ.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама