Цветанов: Нямаме политическа договорка с ДПС

08:34, 22 дек 17 / Политика 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отрече в студиото на “Тази сутрин” да има политическа договорка между ГЕРБ и ДПС. Поводът за думите му бе речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган снощи. В нея правителството на Бойко Борисов получи подкрепа, след като партията реши да подкрепи БСП в предстоящия вот на недоверие.

“Не само Ахмед Доган, дори представители на БСП казват, че само ГЕРБ може да управлява в България. Те не искат да бъдат разкривани имената им, за да не влизат в конфликт с управлението. Това, което каза Доган е сериозно политическо изказване”, заяви още Цветанов.

По темата за статуса на вицепремиера Валери Симеонов в социалните мрежи за концесията на плажовете, Цветанов отбеляза: “Днес с Валери Симеонов и група депутати ще направим полет до Одеса. Нямаме проблеми. Няма проблеми и в коалицията. Не приемам начина и подхода да минава тази комуникация през медиите. Уважавам и Симеонов, и другите ни коалиционни партньори - Краси Каракачанов, Волен Сидеров. Не може да сме на едно мнение по всички теми.”

Цетанов продължи: “Всички искаме да има втори лифт на Банско. Всичките приятели и познати казват, че ще са в Банско или Разлог за празниците и ще карат ски. И аз ще съм там. Много е важно да развием регионите. Важно е да има условия да караме ски в България, а не да ходим в чужбина. Но трябва да се мине през процедури. Има една европейска директива от 2016 г. и всичко трябва да сде съобразява с нея.”

Пред Хекимян Цветан Цветанов отказа да влиза в спор с Румен Радев и Илияна Йотова, коментирайки думите на вицепрезидента. Според него Бойко Борисов не е бламирал новия здравен министър, след като се взе решение да се отмени мораториума върху иновативните молекули.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама