Явор Боянов представя изложба „Blessed to be damned” в столичната галерия ЕТЮД

10:20, 11 яну 18 / Култура 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Експозицията е под заглавието „Blessed to be damned”, а авторът Явор Боянов сам казва, че изразява „процеса на трансмутация на отрицателното в положително“.

Той работи с образи и влияния от поп културата, като всеки може индивидуално да усети принципа на противоположностите, въплътени в сюжета на картините.

„С изложбата Blessed to be Damned разширявам персоналната си митология, добавяйки в нея нови герои.”, споделя Явор.

Изложбата „Blessed to be Damned“ може да се разгледа в пространството на галерия ЕТЮД на ул. Цанко Церковски 34 /площад Журналист/ до 31 януари 2018 г. в работното време:


сряда-петък: 15:00-19:00
събота: 13:00-19:00
неделя-вторник: почивни дни

Явор Боянов е роден през 1985 г. в Сливен. Завършил е "Рекламна Графика" в Националната художествена гимназия “Димитър Добрович” в родния си град и специалност "Плакат" във факултета за изящни изкуства на Великотърновския университет.

Има Магистърска степен по филмово и телевизионно изкуство в Нов Български Университет. Автор е на няколко самостоятелни изложби и участва в редица групови изложби в страната и чужбина.

През 2016 г. е представен от галерия “Ракурси” на международния панаир за съвременно изкуство “Арт-Атина”. Негова картина е част от колекцията Imago Mundi на Лучано Бенетон. Автор е на документалния филм-портрет “Моделът” (2012). Живее и работи в София.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама