Новият политически сезон започна със скандали и тежки думи

11:25, 11 яну 18 / Политика 25 600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новият политически сезон обичайно започна със скандали и тежки думи от парламентарната трибуна.

Партизанските политически страсти няма как да допринесат за постигане на националните ни цели по време на председателството”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Да си дадем ясна сметка, че нямаме право да пропиляваме шанса си да бъде чут гласът на България. Трябва да работим отговорно, да работим ползотворно и да се водим единствено от националния интерес на страната. Нека да работим всеотдайно за националните интереси на България и за постигане на добри и бързи резултати. Вярвам, че новата година ще е много динамична и ползотворна за работата на българския парламент“, призова Цветанов.

Според него, докато следващите шест месеца България е председател на Съвета на ЕС, добрите европейски новини и политически послания към цяла Европа ще тръгват от София.

Да погледнем на европредседателството не като фон за ляв или десен популизъм, а като повод за сближаване, не за противопоставяне. Да загърбим вродения си нихилизъм, агресивно отрицание. Солисти търсят в операта. Българският парламент е крайно време да се държи като добре сработен оркестър“, заяви пък председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Председателството е шанс да изчистим образа на България. БСП ще бъде конструктивна, но не мислете, че ще мълчим”, закани се лидерът на БСП Корнелия Нинова на управляващите.

На 17 януари ще внесем вот на недоверие за корупция. Някои казват - защо го правим на прага на председателството. Правителството няма да падне. Правим го, защото правителството създава условия 10 млрд. лв. да се крадат годишно.
Защото според „Евробарометър“ 83% от българите сочат корупцията като основен проблем на държавата. Казвате шест месеца да мълчим. Не! Това не са наши думи, а общи оценки на народа и на партньорите
“, заяви още Нинова.

Няма да спрем да предупреждаваме, че включването на националисти във властта официализира езика на омразата по най-опасната ос- етнорелигиозната. Европейските политици не гледат с добро око на замитането на проблемите „под килима. Против сме управлението със националистите и защото ерозират институциите и поставят под въпрос сигурността на страната. И, за да няма спекулации, заявяваме, че преформатирането на управлението не означава задължително влизане на ДПС в управлението“, заяви от своя страна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Няма да участваме в процес „стани да седна“, каза още Карадайъ по повод думите на Ахмед Доган, че няма смисъл от вота на недоверие към правителството, който БСП и ДПС ще внесат, защото при нови предсрочни избори няма да има кой друг да управлява, освен пак ГЕРБ.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Ronnag 19:54, 01 юли 20

Ремонт на вана в Dolgoprudnom

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама