Григор Димитров срещу квалификант в първия кръг в Мелбърн

11:50, 11 яну 18 / Спорт 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров ще се изправи срещу квалификант в първия си мач на тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия. Първият за годината турнир от Големия шлем стартира на 15 януари.

Българинът имаше късмет при жребия и ще очаква развитието на квалификациите, за да научи името на противника си - Маркос Багдатис или Андрей Рубльов. 

32-годишният кипърец е 101-ви в ранглистата. Двамата с Григор са излизали един срещу друг на корта цели 9 пъти, а българинът има положителен баланс - 8:1 победи.

За последно двамата играха един срещу друг на "Уимбълдън" през 2017 г. Тогава Димитров постигна седмата си поредна победа. Единственият успех на Багдатис срещу българина е от 2012 г.

Рубльов представлява по-сериозна трудност. 20-годишният Андрей е 32-и в света. Той се е изправял срещу Димитров веднъж и то успешно. През 2017 г. го победи на Откритото първенство на САЩ.

Турнирът в Мелбърн е втори за годината за Димитров, който е поставен под номер 3 в схемата в съответствие с мястото му в световната ранглиста. Пред него са само водачът в подреждането Рафаел Надал и подгласникът му и актуален шампион от 2017 г. - Роджър Федерер.

Димитров има трудната задача да защитава доста точки за световната ранглиста. През миналата година той игра на полуфинал в Мелбърн и отпадна от Рафаел Надал след зрелищна петсетова битка. Това е и най-предното класиране на родения в Хасково тенисист в турнири от Големия шлем.

Жребият определи той да попадне в частта от схемата, в която е и Федерер. Това означава, че двамата могат да се срещнат на полуфинал.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама