Катрин Деньов се извини на жертвите на сексуално насилие

10:11, 15 яну 18 / Свят 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Катрин Деньов поднесе своите извинения на жертвите на сексуално насилие, но потвърди подписа си под петиция в подкрепа на свободата на мъжете да ухажват настойчиво жените. Обръщението беше публикувано в отворено писмо до вестник "Монд".

В отделно писмо, публикувано уебсайта на „Либерасион“, френската актриса подчертава, че се противопоставя на „медийния линч“ на мъжете, обвинени в непристойно поведение, но се извинява само на тези от жертвите на сексуално насилие, които са се почувствали засегнати от петицията.

От „Монд“ описаха реакцията на Деньов като форма на признат грях или меа кулпа (фраза, която бележи началото на изповедта за сторени грехове в католицизма).

В първоначалното обръщение Деньов, заедно с 99 други известни французойки, осъдиха движението #Metoo и се обявиха срещу новия "пуританизъм", предизвикан от секс скандалите, като застанаха в подкрепа на правото на мъжете настойчиво да ухажват жените.

"Изнасилването е престъпление, но да се опитваш да съблазниш някого, дори да е упорито или непохватно, не е престъпление, а галантност и това не е признак на агресивен мачо", пише в петицията, която предизвика вълна от недоволство.

Веднага след оповестяването й актрисата Азия Ардженто, жертва на сексуален тормоз, реагира гневно в Twitter. Водещи френски феминистки също подложиха Деньов на безмилостни нападки в писмо до френското радио, определяйки нея и съмишленичките ѝ като "апологети на изнасилването".

Феминистките заявиха, че повечето от жените, които са подписали писмото до ежедневника "Монд", са "рецидивисти в защитата на прелъстителите на деца", визирайки филмовия режисьор Роман Полански, когото Деньов подкрепя в дългата му борба срещу екстрадиране в САЩ по обвинения в изнасилване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама