Тръмп: Аз не съм расист

12:42, 15 яну 18 / Свят 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Тръмп заяви в неделя, че не е расист и отрече, че е попречил за балансирането на миграцията, използвайки вулгарност, за да опише бедните страни.
Неговото изявление е повод,  изостряне на отношенията между Демократичната и Републиканска партия.
На въпроса какво мисли за хората, които смятат че е расист, Тръмп каза пред репортери: „Не, не. Не съм расист! Аз съм най-малко расист от всички, които сте интервюирали. Това мога да ви кажа.“
Тръмп е обвинен, че използва думата „мизерен“, за да опише африканските страни по време на среща на Овалния кабинет миналия четвъртък с шестима сенатори от ключовите партии в САЩ. Президентът също така постави под въпрос „нуждата“ от приемане на повече хаитяни в САЩ, според хората, които са били информирани за разговора, но не са упълномощени да публикуват публично заседанието. Тръмп каза още на срещата, че би предпочел имигрантите от страни като Норвегия.

Вулгарността на Тръмп се описва като „грубо погрешно представяне“. Той каза, че демократичният сенатор Дик Дърбин и сенатора републиканец Линдзи Греъм, погрешно са посочили това.
Междувременно коментарите на Тръмп и реакцията към тях забелязаха и установиха горчивото разделение сред американските евангелисти за неговото председателство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама