Делото за взрива край Петолъчката отново влиза в съда

10:38, 01 фев 18 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Ямболския районен съд днес ще се направи трети опит да започне делото за взривовете край Петолъчката през 2012 година. Пред съда отново ще застанат Десислав Делев, собственик на фирмата за утилизация на боеприпаси и Иван Пеев, началник производство на базата.

Те са обвинени, че не са осигурили необходимите мерки за сигурност, допуснали са намиращите се в нея боеприпаси да се разглобяват, вместо да се взривяват. Според обвинителния акт в момента на инцидента в складовете е имало по-големи количества взрив от допустимото.

Пред съда трябва да се изправи и още един обвиняем - проектантът Иван Табов, който според държавното обвинение не е взел необходимите мерки за безопасност. Край Петолъчката на 5 юни 2012 година загинаха трима работници, а осем бяха ранени. Бяха нанесени щети за над 62 млн. лева.

Вече шест години след трагичния инцидент жителите на община Стралджа настояват виновните за взривовете да получат заслуженото, а базата да не възобновява дейността си. 

Същевременно група от над 50 души от Лозенец, селото, засегнато най-много от взрива, ще призове да не бъде възстановявана дейността на фирмата в района на Петолъчката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама