Фермерите от Източните Родопи продължават с протестите

13:25, 01 фев 18 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Подновен е протестът на фермерите от Източните Родопи. Те искат по-високи изкупни цени на млякото, изплащане на субсидии и по-строг контрол на мандрите. Те отново се събраха край международния път за Гърция, защото седмица след първата демонстрация нямат отговор от Земеделското министерство, съобщава БНР.

Настояват и за оставката на министъра на земеделието и неговия екип, като считат, че не са били чути. Вчера е имало среща с експерти от министерството, на която те са поискали да бъде отменена наредбата, която изисква млякото, което се предава на мандрите, да бъде доказано с фактури.

Фермерите не могат да го правят, защото мандрите не приемат техните фактури. Има картел между мандрите, повечето от тях работят в сивия сектор и затова се получава така, твърдят животновъдите.

На пътя са се събрали около 100 протестиращи. По-голямата част от тях са дошли от съседни на Кърджали градове - има хора от Хасково, Нова Загора, Свиленград, Харманли. Местните производители са по-малко в сравнение с първия протест.

Обяснението на стачния комитет е, че върху тях е бил оказван натиск. Масово са били сплашвани, че ще бъдат подложени на данъчни ревизии, ще бъде преразгледано състоянието на техните ферми. Обвиняват чиновници от Министерството на земеделието.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама