Експериментално: Пускат нощни линии от градския транспорт в София

13:27, 01 фев 18 25 556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичната община планира през пролетта да бъдат пуснати експериментално няколко нощни линии от градския транспорт без промяна в цената на билета.

 

Над 30 000 подписа са събрани в подкрепа на идеята. Инициативата е на организацията „Спаси София”. Те настояват за пускането на допълнителни 7 нощни линии в интервал на движение от 30 минути. Автобусите да тръгват от площад „Света Неделя” и да обслужват 25 софийски квартала.

Ще направим съответната координация както със СДВР, така и с общинска полиция, съответно ще разчитаме и на видеонаблюдение, така че услугата да бъде максимално сигурна както за пътниците, така и за водачите”, каза зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Оказва се, че София и Талин са единствените европейски столици, които нямат нощен транспорт.

На Столична община тази нова услуга ще й излезе около 4.4 млн.лв. на година. „Влагането на тези средства представлява 0.28% от градския бюджет за 2018 г. и е изцяло във финансовите възможности на София. Предвидили сме също във всеки автобус да има контрольор, което ще означава, че събираемостта на средствата от билети ще бъде на 100%“, заяви Борис Бонев, един от основателите на НПО „Спаси София”.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама