Какво ще ядат олимпийските спортисти в ПьонгЧанг

20:20, 01 фев 18 / Любопитно 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За да отговори на вкуса на чуждестранните посетители за предстоящите Зимни олимпийски игри в ПьонгЧанг, Корейският институт по храните променя в малки граници традиционната корейска храна.

Опитният корейски специалист по хранене Чо Чо Сук представя менюто за зимните олимпийски игри, съобщи Koreaboo.

Спортистите от цял свят ще изпробват питателна пилешка женшен супа, наречена Samgyetang.

За всички, които не могат да ядат пикантна храна, в ПьонгЧанг са подготвили Triple White Kimchi, неподправена версия на кимчи, маринована с ябълков и крушов сос.

Кимчи е едно от традиционните ястия за корейската кухня. Приготвя се от ферментирали зеленчуци, най-вече зеле и с много добавени подправки – лют червен пипер, сок от чесън и лук, домати и други.

Традиционното bulgogi също ще бъде модернизирано, като ще се сервира във вариант на хапки. Bulgogi буквално означава „огън месо” и представлява печени на скара/грил или на фурна мариновани филийки говеждо или свинско месо.

За любителите на морски дарове са подготвили грилована сайда (вид треска), с варен ориз на пара като част от менюто.

Най-известното корейско ястие Bibimbap, също ще бъде видоизменено, като ще се сервира увито в пресована елда и картофена обвивка. Bibimbap означава „мешан ориз” или „мешана храна”.

По този начин олимпийците от цял свят ще могат да опитат фината корейска кухня, без това да навреди по някакъв начин на стомасите им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама