Масово връзване на мартеници на „Балканско Гуча парти“

12:20, 27 фев 18 / Любопитно 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Масово връзване на мартеници под съпровода на брас оркестри и български хора ще се развихри на 2 март в столичния клуб Maze. “Балканското Гуча парти“ ще се проведе за 17-ти път в навечерието на Националния празник и ще разпали кръвта с нетрадиционна смесица от фолклорна музика, рок и ска. Специално участие в това издание ще направи духовия оркестър “Закс”.

Докато купонджийте се кичат с мартеници ще звучат най-веселите балкански ритми в шеметна симбиоза с по-твърди пънк-ска групи с балканско звучене като Dubioza kolektiv, S.A.R.S. и други. Купонът ще започне още от входа, където всички ще бъдат посрещани по български – с ракия и мезе.

Идеята за поредицата партита се ражда преди близо пет години и е вдъхновена от най-големия фестивал за Балканска духова музика “Гуча”, който се провежда всяка година в Сърбия. Според организаторите Явор и Деян, то е празник на балканската “лудост” и “радост” взети заедно и със сигурност е най-позитивното събитие в клубния живот на столицата. Всяко парти е тематично и отдава по свой начин уважението си към традиционните български ритми. Всеки път специално участие има български танцов състав и духов или друг оркестър, а гостите на събитието неусетно и с ентусиазъм се включват в хората, водени с байрак.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама