Европейско финансиране за ремонт на улици ще търси Община Поморие

11:07, 27 фев 18 25 676 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейско финансиране за ремонт на улици и тротоари ще търси Община Поморие. Разрешението на местната администрация да кандидатства трябва да дадат общинските съветници днес, съобщи БНР. 

Предложението на Общината е да се търси финансиране по Програмата за развитие на селските райони. Улиците, които ще попаднат в обхвата на проекта са в Поморие, Каблешково и Ахелой. До 600 000 евро могат да бъдат отпуснати за тези дейности. 

По същата програма общината иска разрешение за друг проект. То е за ремонт на парковете в Каблешково и Ахелой. Допустимата сума е до 400 000 евро. 

Отново по тази програма администрацията ще кандидатства и за ремонт на ОУ „Паисий Хилендарски“ в Каблешково. Възможното финансиране е до половин милион евро. 

Цените и условията, по които се отдават мери и пасища също ще бъдат гласувани днес. Средната стойност на декар мери и пасища е между 7 лв. и 9 лв. в зависимост от землището, а на ливадите 9 лв. за Страцин и 9,40 лв. в Горица. На днешната сесия ще бъда гласувана и строителната забрана за летния сезон. Предложението е тя да обхване периода от 15 юни до 15 септември за Поморие и Ахелой. Изключение ще бъде допуснато за проектите, които се ремонтират по ОП „Региони в растеж“ – Историческият музей, училище „Иван Вазов“ и 4 жилищни блока. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама