Полетите от и до Летище София се изпълняват по разписание

12:05, 27 фев 18 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полетите от и до Летище София се извършват по разписание. Това съобщиха от пресцентъра на летището. От там уточниха, че няма отменени полети.

Извършват се антиобледенителни процедури на самолетите и те излизат и кацат по разписание.

В същото време стана ясно, че около 80 българи са блокирани в Рим заради отменен полет. Това съобщи българският консул Ермелина Пейчева. „Те са на авиокомпанията „Уизеър“, но има и някои останали от „Райънеър“. Около 60 души са от „Уизеър“ и около 20 от „Райънеър“, коментира Пейчева.

Тя уточни, че единият полет е трябвало да излети тази сутрин от Рим за София от летище „Фиумичино“, а другият е трябвало да излети впонеделник сутринта от летище „Чампино“.

По думите ѝ някои ще пътуват в сряда, други в петък.

Хотелите на голяма част от хората са покрити. Проблем има с „Райънеър“, от където са казали, че ще покрият хотел само за два дни, а останалото трябва да се плати от пътниците. Ще помислим с какво можем да съдействаме. Причината за отменените полети са метеорологичните условия“, допълни Пейчева.

Имаше останали българи и в Бари, но „Уизеър“ пратиха късен самолет и ги прибраха през нощта. Те вече са се прибрали. Не са ми се обаждали, значи всичко трябва да е наред“, каза още Ермелина Пейчева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама