ДПС се събира при Ахмед Доган

14:00, 27 фев 18 / Политика 25 603 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Централното оперативно бюро и парламентарната група на ДПС се събират при почетния председател на партията Ахмед Доган днес, предаде "Стандарт". 

Традиционното заседание на оперативното ръководство на ДСП днес този път е разширено и с депутатите на Движението и ще се проведе не в централата, а в "Бояна". Очаква се на срещата с Доган да бъдат обсъдени актуалните събития в държавата. Последната публично оповестена среща на Ахмед Доган с елита на Движението беше преди Коледа, когато той направи стратегически послания към кабинета и опозицията.

Интересът към днешната сбирка е очаквано голям, тъй в последната престрелка между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов беше намесено името на ДПС. Според държавния глава Движението е направило своеобразен подарък на ГЕРБ с изказването на Доган, че кабинетът няма сериозна алтернатива.

Борисов пък контрира, че Радев е получил пълна подкрепа от ДПС по време на изборите за президент. Дни по-късно депутатът Йордан Цонев заяви, че е в разговор с Ахмед Доган, почетният председател е бил удивлен защо думите му се тълкуват като лични подаръци, а не като послания за инситуциите и държавността.

Най-вероятно срещата с Доган цели партйното ръководство и народните представители да чуят стратегическия анализ на почетния председател за ситуацията в държавата и да изработят обща позиция по всички ключови въпроси. Това ще помогне на депутатите на Движението да защитят в максимална степен обществения интерес, така както винаги са постъпвали в решаващи за запазване на държавността моменти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама