Работен обяд на Борисов, Юнкер и лидерите на Западните Балкани (СНИМКИ)

13:27, 01 мар 18 / Политика 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е на посещение у нас, с която приключва обиколката му в страните от Западните Балкани. Юнкер участва в работен обяд в резиденция "Бояна", даден от премиера Бойко Борисов. 

На обяда присъстват и лидерите на Западните Балкани. Основен акцент са перспективата на страните и възможностите за инфраструктурна и дигитална свързаност с европейско финансиране и хибридно от различни банки в Европа и света, съобщи БНТ.

Тук са всички лидери на всички страните от Западните Балкани - президентът на Босна и Херцеговина - Драган Чович, на Косово - Хашим Тачи, на Сърбия - Александър Вучич, както и премиерите на Черна Гора - Душко Маркович, на Албания - Еди Рама и на Република Македония - Зоран Заев. 

Заедно с Юнкер тук е и върховният представител по външна политика на ЕС Федерика Могерини, а също и комисарят по политиката за разширяване Йоханес Хан. От българска страна в разговорите участват вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева и министърът по Европредседателството Лилияна Павлова.

Преди началото на работния обяд премиерът проведе две двустранни срещи с президента на Косово Хашим Тачи и премиера на Черна гора Душко Маркович. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама