Тръмп обсъжда въпроса за оръжията и с индустрията на видеоигрите

09:50, 02 мар 18 / Свят 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се срещне с представители на индустрията на видеоигрите в рамките на провежданите от него обсъждания за начините да се предотвратят стрелбите с огнестрелно оръжие в училищата, предаде АП, пише БТА.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че обсъжданията по въпроса "продължават", като се
търси най-добрият начин да бъде постигнат напредък по темата. "Не можем да очакваме обаче да постигнем напредък отведнъж", каза тя. По-рано лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл заяви, че не очаква другата седмица да има някакво развитие по приемането на законопроект за огнестрелните оръжия.

В
разговори за огнестрелните оръжия и за сигурността в училищата след масовото убийство във Флорида Тръмп нееднократно споменаваше за насилието във филмите и видеоигрите. Той каза, че когато погледне някои от нещата, които синът му Барън гледа, се пита как е възможно това.
 
Полицията в
американския град Раулит, щата Тексас, съобщи във Facebook, че е задържала във вторник вечерта близо до училище тийнейджър, у когото били намерени пушка, боеприпаси, маска и наркотици, предаде ТАСС. 17-годишното момче било арестувано, докато било в автомобила си, който бил паркиран близо до сградата на училище. Повдигнати са му обвинения за носене на оръжие и притежание на наркотици.

На сайта на училището беше съобщено, че във вторник в училището е имало два спортни турнира. Полицията заяви, че няма еднозначни доказателства тийнейджърът да е възнамерявал да извърши престъпление.

Според местното издание "Далас нюз" в момента момчето е в ареста, като му е определена гаранция в размер на над 1 млн. долара. На сайта на изданието е цитиран и полицай, според когото разследващите вече били открили някои "тревожни сигнали", отнасящи се до задържания.
 
В последните дни в САЩ се обръща особено внимание на сигурността на обществените места, преди всичко в училищата. Една от причините за това е стрелбата от 14 февруари в училище в Паркленд, Флорида, когато бяха убити 17 души. Откри я 19-годишният местен жител Никълъс Крус, който преди това бил изключен от училището.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама