Бъдещето на градската електромобилност обсъждат в София

10:30, 02 мар 18 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

София е домакин на откриващата се Европейска конференция за бъдещето на градската електромобилност. Форумът ще открие евродепутатът Петър Корумбашев заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова, а сред лекторите са представители на Европейската комисия на програмата за електрически превозни средства, както и на ключови компании в развитието на електрическата мобилност.

Конференцията ще обсъжда политиките, които стимулират развитието на електрическата мобилност, практиките на големите европейски градове, инфраструктурата, иновациите и бъдещето на електромобилността. 

Форумът има за цел да се превърне във водеща платформа в Централна и Източна Европа за нови концепции за мобилност, като бъде не само в крак с динамично променящата се действителност, но и изследва и представя нови стойностни бизнес модели.

Градската мобилност преминава през значителна промяна. Електромобилите, приложенията за споделяне на коли и маршрути, технологиите за автономни превозни средства радикално променят картината на сектора. Наред с иновациите, виждането на потребителя за мобилността се променя от традиционната собственост към мобилността като услуга и това се отразява по цялата верига на стойността – производителите на коли, предоставящите услуги, градската инфраструктура и градоустройствените политики. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама