Наказват командира на Спецотряда за борба с тероризма

12:45, 02 мар 18 / Политика 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Командирът на Специализирания отряд за борба с тероризма Георги Гайков ще бъде наказан с неповишаване, но остава на поста. Това коментира в кулоарите на парламента вътрешният министър Валентин Радев.

Майката на
загиналия Емил Шарков написа писмо до министъра. А преди дни в писмо до министри и депутати 27 души от отряда обвиниха командира си Георги Гайков в реваншизъм, заплахи и лоша кадрова политика.

"Има проверка, на бюрото ми е. Върнал съм за уточняване на някои неща в проверката. Видял съм какви са наказанията, какви са и нарушенията - и на Гайков, и надолу по веригата. Той ще бъде наказан от мен с неповишаване в следващо звание", обясни министърът.

"Не е работа на майката на Шарков, въпреки че е наш служител и така се е случило с него, тя да дава съвети.
Аз съм преценил кой е Георги Гайков, взел съм мнението на професионалното ръководство и лично аз си имам мнение по въпроса. Гайков си остава там", заяви още Радев.

"Сега
ще направим някакво преструктуриране. Там не може да има такива взаимоотношения, каквито са съществували преди това. Фокусирали сме се върху това, аз чаках проверката", поясни още вътрешният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама