Скандал в НС: Теменужка Петкова в отпуска, после се върна за обсъжданията

14:40, 02 мар 18 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След като в началото на парламентарния ден разискванията за бъдещето на ядрената енергетика у нас бяха отложени поради излизане в отпуск на министъра в оставка Теменужка Петкова, малко преди 12 часа председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че Петкова е прекъснала отпуска си, за да участва в разискванията, предаде БНР. 

Така 124 народни представители гласуваха дискусията да се състои, 7 се въздържаха. 

Таско Ерменков от БСП се възмути. "Никога не съм предполагал, че едно разискване на важен за народа въпрос, може да се превърне в игра на тенис на маса и прехвърляне на топчето от едната до другата посока. И сега изведнъж, след като в залата няма нито достатъчно депутати, които да гласуват, защото вие знаете, че разискванията завършват с решения, нито има достатъчно хора, които да участват смислено в дебата, защото дебатът е изключително важен за развитието на енергетиката в България, ми се предлага и ми се казва, че министърката има готовност", заяви Ерменков.

Георги Свиленски нарече действията на Теменужка Петкова подигравка с българския парламент. 

По-рано депутатите от БСП, поискали разискването, заявиха, че отлагането е неглижиране на проблемите. "Вчера до 7.00 часа беше в парламента, когато се обсъждаха темите с Гинка Върбакова и продажбата на ЧЕЗ, а сега я няма и си задавам съвсем естествения въпрос, на който се надявам Вие да ми отговорите, госпожо председател. На госпожа министърката по-важна й е темата ЧЕЗ и 20-годишно приятелство, за да присъства, а бъдещето на енергетиката на България и на България като такава не е ли толкова важно, за да може да дойде тука за два часа, да си проведем разискванията и да видим какво правим", заяви Ерменков.

От левицата настояват още до месец да бъде създадена проектна компания, която да се занимава с изграждането на втората ядрена централа у нас. В началото на тази седмица, в Лондон, премиерът Бойко Борисов намекна, че "Белене" може да стане балкански проект с инвестиции от съседни държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама