Депутатите искат конкретни предложения за реализация на АЕЦ "Белене"

14:55, 02 мар 18 / Политика 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С пълно единодушие от 137 гласа "за" депутатите решиха да възложат на министъра на енергетиката до 30 юни да внесе конкретни предложения за възможностите на реализация на проекта АЕЦ Белене, съобщи БНР. Разискването за бъдещето на ядрената енергетика в България беше поискано от левицата, а министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова прекъсна отпуска си, за да присъства.  

Развитието на ядрената енергетика е безалтернативно, категоричен беше един от вносителите на питането Таско Ерменков от БСП. "Министерството на енергетиката поръча на Българската академия на науките да направят анализ на възможностите за довършването на проекта АЕЦ "Белене" и най-важното, което казаха от БАН, това е, че най-лошият сценарий по отношение на "Белене" е ако нищо не се прави. Накратко, смятам, че е необходимо да отпушим процеса по решението на казуса "Белене", заяви Ерменков.

Председателят на комисията по енергетика Делян Добрев от ГЕРБ напомни: "Ние днес не вземаме решение да се строи или да не се строи АЕЦ "Белене", не вземаме решение да има ли допълнителна ядрена мощност или да няма. Решението, което вземаме, не изключва нито една опция за правителството".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама