Пътната обстановка в страната

12:20, 04 мар 18 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътищата в Силистренско са мокри и хлъзгави и за кратко бяха затворени, съобщиха от Областното пътно управление. Видимостта е намалена до 100 метра заради мъгла. Вали слаб дъжд, а в Тутраканско е започнал и снеговалеж.

Временно бе ограничено движението на всички автомобили по всички пътища в област Добрич поради валежи от дъжд, които на места са от мокър сняг, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура“.
В Антоновско и Омуртагско видимостта е намалена до 150 метра поради мъгла. До 200 метра е тя в района на Търговище, където вали слаб дъжд.

От пътно-поддържащите служби предупреждават, че при евентуално падане на температурите настилките ще се заледят. Водачите да се движат с повишено внимание и скорост, съобразена с пътните и метеорологичните условия.

 

На 5 март, от 14:00 до 20:00 часа, се ограничава движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни. Необходимо е да се тръгва на път с автомобили подготвени за зимни условия, да се кара внимателно и със съобразена скорост, като се спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама