Парламентарни избори в Италия

12:42, 04 мар 18 / Политика 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Италия започна гласуването на парламентарните избори, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. Избирателните секции отвориха врати в 7:00 часа местно време, а гласуването ще продължи до 23:00 часа местно време (полунощ българско време).
На изборите се очаква възход на популистки и крайнодесни партии и е възможно в следващия парламент да няма стабилно мнозинство.
Изборите са на път да върнат Силвио Берлускони на политическата сцена.

Право да гласуват за Камарата на депутатите имат 46.6 милиона италианци, а за Сенат – 42.9 милиона. За да могат да гласуват за Камарата, гласоподавателите трябва да са навършили 18 години, а за да гласуват за Сенат, те трябва да имат навършени 25 години.

Ще бъдат избрани 630 депутати и 315 сенатори.

Публикуването на проучвания на избирателните нагласи е забранено в последните две седмици от предизборната кампания. В последните публикувани, в които се отбелязва наличието на милиони колебаещи се, дясната-крайнодясна коалиция на Силвио Берлускони води с 37%, следвана от популисткото "Движение 5 звезди" с 28%, левоцентристката коалиция около управляващата Демократическа партия с 27% и лявото движение "Свободни и равни" с 6%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама