Ангел Джамбазки: Свобода за лекаря, задържан за убийството на Плъха

14:50, 04 мар 18 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби Жоро Плъха в защита на собствеността си, призова Ангел Джамбазки. Това се казва в позицията на евродепутатът и заместник-председател на ВМРО, в съобщение в личната му Фейсбук страница.

На 2 март криминално проявен мъж с прякор Плъхът беше застрелян. Той няма разрешително за оръжие. Лекарят опитал да задържи влезлия в дома му мъж, но бил ранен с нож. Последвал е изстрел, а крадецът умира на улицата. Циганинът от Столипиново е стар познайник на полицията с дълго криминално досие, а д-р Димитров е уважаван лекар.

Пълният текст на позицията на Джамбазки:
„Настоявам за незабавното освобождаване на Иван Димитров, анестезиолог - задържан за убийство в Пловдив. Настоявам за незабавното снемане на всички обвинения срещу него. С удоволствие ще покрия всички разноски по организирането на възможно най-добрата адвокатска защита на доктор Димитров.
Видно от изнесените факти, около инцидента в Пловдив, при който рецидивист-престъпник с красноречивия прякор Жоро Плъха почина след като нападна с нож в дома му 48-годишният лекар-анестезиолог Иван Димитров, става дума за класически случай на неизбежна самоотбрана. Когато бъде нападнат с нож в дома си всеки български гражданин има правото и задължението да се защити със всички средства живота и здравето си, както и това на своите близки, имота и честта си.
Частната собственост е неприкосновена и тази неприкосновеност трябва да бъде пазена от закона. Многократно сме настоявали за разширяване на пределите и обхвата на неизбежната самоотбрана в Наказателния кодекс, както и за чувствително облекчаване на режима за придобиване, носене и използване на лично, късоцевно нарезно оръжие за самоотбрана и самоохрана. Въоръженият мъж е свободен мъж.
Наглостта на престъпниците, комбинирана със слабостта на правоохранителните органи изисква незабавно тези промени, за да могат гражданите да се защитават“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама