Москва: Британските обвинения за бившия руски шпионин са безпочвени

08:30, 07 мар 18 / Свят 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руското министерство на външните работи отхвърли като „безпочвени“ твърденията на Великобритания, че Москва може да е замесена в мистериозното заболяване на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, предадоха световните агенции.

Говорителката на дипломатическото ведомство Мария Захарова каза, че Лондон първо трябва да разследва случая, преди да вини Русия. Захарова изрази увереност, че британските власти няма да скриват факти и ще оповестяват публично информацията за хода на разследването.

66-годишният Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия бяха приети в болница в критично състояние, след като в неделя били открити в безсъзнание на пейка пред търговски център в град Солсбъри, Южна Англия.

Британският външен министър Борис Джонсън заяви по-рано, че Великобритания ще отговори твърдо, ако се окаже, че Русия е виновна за състоянието на Сергей Скрипал и дъщеря му.

Премиерът Тереза Мей проведе заседание на Националния съвет за сигурност във връзка с инцидента. Мей и високопоставени министри са били запознати с хода на разследването, съобщи говорител на британския премиер без да даде подробности.

Британската служба Национална полицейска мрежа за борба с тероризма ще оглави разследването за мистериозното заболяване на бившия руски двоен агент. "Поради необичайните обстоятелства беше решено Националната полицейска мрежа за борба с тероризма да оглави разследването, тъй като притежава необходимия експертен потенциал за това", заявиха от Лондонската полиция. На този етап случаят не е обявен за терористичен инцидент.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама