Протестиращи подадоха за подпис готова оставка на премиера

13:45, 07 мар 18 / Политика 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

250-300 души се събраха пред Министерски съвет да протестират против сделката с ЧЕЗ. Протестът беше организиран предимно в социалните мрежи и подет от ПП "Възраждане" и движението "Българска пролет" на Велизар Енчев. 

Вчера от БСП обявиха, че ще подкрепят протеста на гражданите. Пред Министерски съвет днес дойдоха Корнелия Нинова, Ерменко Тасков и Елена Йончева, съобщи News.bg.

С викове оставка, свирки и значителен шум, протестиращите затвориха за кратко и движението по булевардите "Княз Ал. Дондуков" и "Цар Освободител" и опънаха трансперант "Глас срещу ГЕРБ = на глас за България".

Част от гражданите носеха и напечатани плакати срещу сделката на "Инерком България" и собственикът й Гинка. Друг плакат, който се вижда е "Корупцията на ГЕРБ разграбва държавата".

Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане" и други представители внесоха в Министерски съвет оставката на премиера Бойко Борисов. Както те обявиха - тя е готова за подписване и има и мотиви.

Корнелия Нинова поздрави за смелостта протестиращите, които са застанали с лицата си срещу властта и са поискали оставка. Тя благодари и на хората от Видин и Северозапада, Варна и Бургас, Пловдив и Благоевград и др.

"Г-н Борисов, народът излезе на улицата и всеки ден си казва думата, а тя е оставка", обърна се лидерът на БСП.

Проблемът не е в корупцията, а в грабежа. През последните девет години групировката ГЕРБ събираше милиарди от строителство на некачествени пътища, милиарди от нашето здравеопазване. Измислиха даже специална схема, наречена саниране, с която да грабят, заяви в реч пред протестиращите Елена Йончева. Тя не пропусна да напомни и за ограбеното специално съоръжение - оградата по границата.

"Групировката ГЕРБ изкупува стратегически за нас и нашата национална сигурност обекти, посочи Йончева и заяви, че ако днес е електроразпределието, утре ще бъде нещо друго. По думите й така ГЕРБ превръщат "всеки един от нас в заложник", а заложници ще бъдат бъдещите поколения.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама