"Обединените патриоти": Валери Симеонов да се извини на руския патриарх

16:00, 07 мар 18 / Политика 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентарната група на "Обединените патриоти" се разграничава от грубите и недопустими нападки на вицепремиера Валери Симеонов срещу главата на най-голямата правослвна църква в света, направени по БНТ.

Симеонов заяви в студиото на националната телевизия, че патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил e второразрядно съветско ченге и хитрец, известен като цигарения митрополит на Русия.

Патриотитя смятат, че е „недопустим подобен език към Негово светейшество патриарха на Руската православна църква Кирил, който беше приет официално от премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев и отслужи заедно с българския патриарх Неофит празнична литургия по случай 140 години от Освобождението на Бългрия от турско робство”.

„Обединените патриоти” настояват вицепремиерът Валери Симеонов да поднесе извинение на руския патриарх.

"Атака" и ВМРО вече се разграничиха от нападки на вицепремиера Валери Симеонов към руския патриарх Кирил и настояха Симеонов да се извини.

"Патриарх Кирил трябва да е ясно на хората какъв е, той не е слязъл от небесата. Той не е слязъл от рая и не е пратеник на господ Бог или на Иисус Христос. Патриарх Кирил е известен като цигарения митрополит на Русия. От 1996 г. той има 14 млрд. долара от внос на безакцизни цигари. 14 млрд. долара този хитрец е внесъл безакцизни цигари и 4 млрд. вино за нуждите на църквата, пак безакцизно. Той има частен самолет, има вила в Швейцария, часовникът му е 30 000. И той има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент", заяви Валери Симеонов тази сутрин.
 
"Представете си нашия патриарх Неофит да отиде в Русия, да застане срещу Путин, да започне да му тропа по масата и да му каже "Ало, ти откъде падна, незнаеш ли Кирил и Методий какви са", какво ще стане с него. Византийци ли са Кирил и Методий, както неграмотно твърдеше Путин. Че това била византийска азбука. И то с много по-голямо основание ще го направи от колкото този, който претендира в случая, че става въпрос за историческа манипулация", обясни още Симеонов.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама