Борисов: Не считаме, че трябва да гоним руски дипломати

11:02, 30 мар 18 / Политика 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Показахме своята пълна солидарност към Великобритани. Ние трябва да запазим канала на комуникация с Турция, да направим същото и с Русия”. Това каза премиерът Бойко Борисов след заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, на което беше обсъден случаят „Скрипал“. На заседанието беше изслушан посланикът на страната ни в Руската федерация Бойко Коцев.

Извикването на консултации в дипломацията е практика, която показва, че обръщаме сериозно внимание. Когато имаше Студена война, нещата бяха далеч по-спокойни. От месеци наред аз предупреждавам, че тази ескалация ще продължи. Виждате и в съседно Косово, продължава да се говори за действия, които напомнят тези от преди 20 години. Действията на Турция в Африн, конфликтът им с Гърция и Кипър - не виждам как ще го решат. Това са все неща в нашия регион”, коментира още Борисов. 

Бойко Коцев ни запозна с това, което се говори в Москва, чакаме повече доказателства. Към този момент не считаме, че трябва да гоним руски дипломати”, заяви премиерът

Декларирали сме подкрепата си къв Великобритания. Г-н Коцев ще е тук за една седмица”, каза ощв Борисов

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама