Разбиха цех за нелегален алкохол в Пловдивско (СНИМКИ)

12:10, 30 мар 18 25 699 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цех за бутилиране на нелегални алкохолни продукти разкриха митнически и полицейски служители в района на Пловдив, съобщиха от МВР.

На 23.03.2018г. е извършена съвместна проверка на служители от Митница Пловдив и служители на отдел „Икономическа полиция" към ОД на МВР Пловдив в обект на територията на област Пловдив.

В хода на проверката в обекта са установени малко повече от 22 000 литра алкохолни продукта, както и наличието на поточна линия за бутилиране.

В десетлитрови пластмасови туби са открити 80 литра алкохол /спирт/ с алкохолно съдържание от 96,4% vol. Открити са и 276 стъклени бутилки от по 500 ml и 700  ml с етикети с надпис „водка" и марка на известна ракия. Всички бутилки са без български акцизен бандерол. Общото количество на открития нелегален етилов алкохол е 229.4 литра.

Другото открито количество от 21 770 литра представлява течност с различен цвят (бял и червен) с мирис на вино. Част от него - общо 5100 литра се е съхранявало в наливно състояние в метален съд, а останалото е било подготвено за изнасяне от обекта - бутилирано в пластмасови туби по два литра, облепени с етикети и подредени на палети.

В обекта е открита и поточната линия, на която се е извършвала незаконната дейност.

Пред митническите служители не са представени, както документи, удостоверяващи плащането на дължимия за стоките акциз, така и документи за регистрация на обекта по реда на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

Всички алкохолни продукти, както и бутилиращата линия са иззети. Взети са проби за лабораторен анализ. По случая ще бъдe образувано административнонаказателно производство по реда на ЗАДС.

За откритите стъклени бутилки с етилов алкохол е образувано досъдебно производство по описа на Митница Пловдив под надзора на Районна прокуратура Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама