Американското разузнаване: Ким Чен Ун е поканен да посети Русия

10:40, 05 апр 18 / Свят 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на националната разузнаване на САЩ Даниел Коутс твърди, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е поканен в Русия. Координаторът на дейността на всичките 16 разузнавателни ведомства заяви това в сряда на среща с група журналисти, сред които беше и кореспондент на ТАСС.

В светлината на скорошното пътуване на Ким до Китай, журналистите се поинтересуваха дали може да има възвръщане към формата на шестстранните преговори за денуклеаризация на Корейския полуостров, предаде Агенция "Фокус".

Не мисля, че на този конкретен етап знаем какво ще се случи... Ние знаем, че той (Ким Чен Ун) отиде в Китай, за да проведе преговори с (президента на Китай) Си (Дзинпин). Знаем, че има покана да отиде в Русия за преговори“, заяви той.

Според сведенията на Коутс, спецслужбите на САЩ биха искали да знаят какви теми ще бъдат обсъждани с Ким в Москва. „Надяваме се да разберем за какво ще говорим“, добави той.

На 28-ми март говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че „засега не се предвижда среща на върха Русия – Северна Корея“. Според неговите думи „руският президент няма такива планове“.

Посещението на Ким Чен Ун в Пекин се проведе от 25-ти до 28-ми март. Китайските власти съобщиха за него постфактум. Пребиваването в Китай стана първата задгранична визита на Ким, откакто оглави Северна Корея след смъртта на баща му Ким Чен-ир през 2011 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама