Столична община отделя 2 милиона за кастриране на бездомни кучета

13:20, 09 апр 18 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от 2 милиона лева отделя Столичната община по програмата "кастрирай и върни", но бездомните животни не намаляват, заявиха неправителствени организации, които работят също по проблема.

Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов смята, че общинската администрация на София вероятно е нарушила диалога с неправителствените организации и това е част от проблема с многото бездомни животни. Преди да стане министър, той оглавяваше общинската фирма "Екоравновесие" и постави успешно начало на програмата "кастрирай и върни".

"Категорично заявявам, че Столична община със свои ресурси, без помощта на неправителствените организации, без помощта въобще на гражданството, няма как да се справи с този проблем. Голяма част от общините, и то по- бедните, по- малките общини, не изпълняват задълженията си по този закон, не организират прибирането и обработването на тези бездомни животни. Много често малките и бедни общини прибягват до това да извозят кучетата и да ги насочат към по-големи общини. Има определено неглижиране от самите служители на агенцията по храните. Ето един случай, в който имаме прекрасно законодателство, просто са необходими средства от една страна и воля на компетентните органи от друга, за да може този закон да проработи", заяви Найденов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама