Пет начина да накарате детето да учи

16:30, 04 май 18 / Любопитно 25 757 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Как да накарате детето ви да се мотивира да учи? Много е важно от ранна детска възраст детето да развие любопитството и желанието за знание и опознаване на света. Ученето в този период се състои в развиване на талантите на малчуганите, насърчавано от родителите му.

1. Изображение

Най-добрият метод за учене на малки деца е чрез картинки. Тъй като децата не мога да приемат информация като по-възрастните, те имат нужда да се стимулират различни полета от мозъка. Чрез картинките детето включва и визуалното поле. Така то научава дума като се сеща как изглежда тя. За това картинките са изключително важни в първите етапи на учене в детска възраст. Ученето става по-лесно и разбираемо.

2. Книги

Книгите са много важни за децата. Те първо обогатяват детето ви, но също така развиват неговата фантазия. Запълнете света на детето с четене – например, четете приказки. Установете си семейно време за четене. Създайте усещането, че книгата е нещо ценно, интересно и забавно. Така, когато детето ви расте, то само ще посяга към книгата като източник за информация но не само, четенето в клас няма да бъде толкова мъчително.


3. Интереси

Окуражавайте детето да споделя своите интереси за занимания извън училище. Обсъждайте често какво му харесва, как се чувства когато спортува или рисува. Много е важно детето ви да има извън класни занимания, където да изразява себе си. Извън класните занимания обогатяват културата на детето, но също така и запознанствата му. Покажете интерес и ентусиазъм към интересите на детето и го окуражете да се занимава по-усърдно с това, което харесва. Добра идея е да купувате книги в същата тематика. Така сам ще посяга към книгите с по-голям интерес

4. Игра

Покажете на детето ви, че ученето може да бъде детска игра. Никое дете не обича суров материал. Ако намерите как да разчупите ученето и го направите забавно за него, то няма да придобие „навик“, че ученето е досадно. Също така е много важно да има вашата подкрепа и помощ когато му е трудно. Ако в ранна възраст му помагате и обръщане внимание няма да се чувства все едно е изправен сам срещу трудния материал


5. Оценки
Не поставяйте най-голям фокус върху оценките. Това може да внесе напрежение и стрес в детето ви. Обсъждайте заедно, без да създавате усещането за разпит или изпитване. Разговаряйте с учителите за съвети как може да помогнете да учи по-добре.
Отличен 6 не е най-важното нещо в живота, особено в ранна възраст. Добре е детето ви да знае, че се стреми за добри оценки, но да има право на грешка.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама