Пускат марка за 75-годишнината на Гунди

14:25, 04 май 18 25 778 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В българската филателия отдавна има рубрика на спортната слава и една от най-почитаните личности там е спортната легенда Георги Аспарухов-Гунди. Това заяви Красимира Стоянова, директор на дирекция "Правна" в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) по време на валидирането на пощенско-филателно издание за 75-годишнината от рождението на българския футболист. 
 

Печатът за пускане в употреба на изданието бе поставен и от изпълнителния директор на ФК „Левски“ Красимир Иванов.
 
Само две години след смъртта на Георги Аспарухов, на филателния пазар излиза издание с неговия лик. По-късно още три пощенски марки са посветени на един от най-обичаните български футболисти.
 

Най-новата пощенска марка в блок изобразява Георги Аспарухов в действие - на футболния терен. Художникът Емилиян Станкев е пресъздал в художествена миниатюра една от най-известните снимки на спортната легенда.
 

"Пощенската марка, която валидираме днес, е своеобразен подарък от поколенията в знак на почит към личността на един от най-популярните български спортисти", каза още Красимира Стоянова. По думите й днешното събитие е още един повод да си припомним заслугите на Гунди за укрепване на нашето самочувствие като спортна нация. "Неговият живот и кариера вдъхнови хиляди млади българи да поемат по пътя на честната игра не само в спорта, но и във всяка друго начинание", добави тя.

Пощенската марка в блок е с номинална стойност 2 лева и се отпечатва в тираж 10 100 броя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама